Zorg

Dankzij vele tips van ouders en zelf ervaringsdeskundige te zijn, is camping ‘t Reestdal een plek geworden waar vele gezinnen een fijne vakantie kunnen beleven. Een camping waar ieder zich zelf kan zijn, waar respect is voor elkaar en momenten van ontspanning worden ervaren.

Een optimale vakantie, voor iedereen!

Wij dragen optimaal bij aan een zinvolle en ontspannen vakantie voor alle gasten. Zo ook aan kinderen die soms drukker zijn dan ander kinderen, of moeilijk kunnen wennen aan een andere omgeving. Wij bieden dan hulp op maat en zoeken samen met ouders of verzorgers naar een oplossing.

Iedereen is welkom op ’t Reestdal en wij gunnen iedereen een positieve vakantie ervaring. Naast de reguliere activiteiten, kunt u gebruik maken van individuele begeleiding (vergoedig kan via PGB), aanschuiven bij het kennismakingsuurtje of persoonlijk contact zoeken met Jeroen (jeroen@reestdal.nl).

Waar kunt u op rekenen tijdens de vakantie:

  • Personeel beschikt over een basiskennis van verschillende doelgroepen;
  • posititieve benadering van alle medewerkers;
  • er is begrip voor uw gezinssituatie;
  • overzichtelijk en gestructureerd recreatieprogramma;
  • overzichtelijk terrein.

Wilt u graag meer weten? bel of mail naar: 0523-656232 / jeroen@reestdal.nl

Kennismakingsuurtje

Het kennismakingsuurtje wordt op maandagochtend gehouden. Kinderen kunnen dan naar het knutseluurtje in de Kidsclub. Het volgende staat centraal bij dit kennismakingsmoment:

Ontmoeten: ouders ontmoeten elkaar en maken kennis met Jeroen of Jenny.

Weekbespreking: het recreatieprogramma wordt besproken. Er wordt extra informatie over de activiteiten gegeven en vragen kunnen beantwoord worden.

Waar kunnen wij u mee helpen: ieder gezin loopt tijdens de vakantie wel ergens tegenaan. Deze ochtend kunt u er gemakkelijk over praten en dan kijken we samen waar we kunnen helpen.

Recreatieprogramma

Het recreatieprogramma heeft elke week een thema. Van maandag t/m zaterdag zijn er steeds terugkerende activiteiten. Zo is er ‘s morgens knutselen, ‘s middags sport & spel en ‘s avonds zijn Flubber & Blubber er. Tussendoor zijn er wisselende activiteiten zoals een tieneractiviteit, muziekavonden of een boerderijbezoek.

Rustige vakantie: wilt u liever een rustige vakantie, maar dat er wel wat te doen is voor uw kinderen? Dan raden wij aan te kiezen voor een vakantieperiode van 9 t/m 28 juli. De groepen tijdens activiteiten zijn klein. Er is meer persoonlijke tijd en aandacht voor uw kinderen. In de week van 9 juli wordt gekeken naar de bezetting en daarop wordt een recreatieprogramma gemaakt. Vanaf 16 juli lopen de programma’s met het vaste patroon.

Actieve vakantie: kiest u voor een actieve vakantie boordevol activiteiten, waarbij ook grotere evenementen worden georganiseerd? Dan past uw vakantie goed in de periode van 30 juli t/m 25 augustus. In deze periode worden de knutselgroepen opgesplitst, om te voorkomen dat het te druk wordt in de knutselclub.

Combinatie: u kunt ook kiezen om te starten met een rustige week, om te kunnen wennen, en de af te sluiten met een actieve week.

Individuele begeleiding of een buddy

Het liefst hopen wij dat uw kind mee kan draaien met de activiteiten, eventueel met wat extra aandacht. We raden dan ook aan om eerst te proberen of dat lukt. Lukt dit niet, dan is er altijd nog de mogelijkheid om begeleiding in te zetten.

Individuele begeleiding: door het invullen van ons kleine zorgplan, kunnen we op zoek gaan naar passende begeleiding. Als dit bekend is, wordt er een kennismaking gepland. Uw kind en de begeleider gaan samen een korte activiteit doen, welke vooraf besproken is. Vaak kunnen ouders / verzorgers al gauw zien of er een klik is tussen uw kind en de begeleider. Is er een klik, dan kunt u samen met de begeleider afspreken wanneer de volgende keer plaats vindt. Is er geen match? Dan zoeken we naar een andere begeleider.

Ervaren begeleider: de begeleider die wordt ingezet heeft ervaring met het begeleiden van kinderen en zal doelgericht aan de slag gaan. Natuurlijk op een ontspannen manier, passend bij de vakantie.

PGB: vanuit het persoongebonden budget is er de mogelijkheid om begeleidingsuren (alleen van individuele begeleiding) te laten vergoeden. De verantwoordelijkheid voor het invullen van de formulieren ligt bij de budgethouder zelf. Natuurlijk kunnen wij u wel helpen met het invullen hiervan.

Buddy: beschikt u niet over PGB, maar heeft u wel behoefte aan een ervaren oppas? Dan kunt u een buddy uit het Reestdalteam inzetten. U kunt bijvoorbeeld eens uit eten bij Proefkamer het Reestdal, lekker dichtbij, maar toch even weg. Het tarief voor een buddy zal in overleg worden afgesproken.

Waarom individuele begeleiding of een buddy: “samen de camping ontdekken om er gewend te raken”, “stimuleren van contact”, “het voortzetten van doelen”, rustig in- en uitpakken bij aankomst en vertrek” of “even tijd voor elkaar en andere gezinsleden”.